Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Osittainen kuunpimennys - 16.7.2019 klo 23.30 - 17.7.2019 klo 03.00 Helsinki Havainto numero 84230

Näyttävyys: Luokittelematon

Viiden tunnin aikana kertyi puolentuhatta kuvaa osittaisesta kuunpimennyksestä.  Kuu oli kokonaan näkyvissä Helsingissä 23:30-03:56, aluksi keskiyöhön saakka oli ohutta yläpilveä.

Ensimmäinen kuva on 23:30, toinen maksimin aikaan 00:30 ja kolmas 01:40. Kannatti odotella vielä kärsivällisesti koko näkyvyysaika, kun taivaalla saattoi nähdä odottamattoman ilmestyksen. Lentokone lensi  Helsingin yltä Keski-Euroopan suuntaan 03:23, en tarkistanut koneen tietoja.


Havainnot samasta aiheesta
Tekniset tiedot

Metrin polttovälin täyskennon kamera.

Kommentteja: 7 kpl
Mikko Peussa - 17.7.2019 klo 13.07 Ilmianna

Viimeinen hieno kuukuva kannattaisi laittaa aurinkokuntalomakkeelle omana havaintona, niin tulisi paremmin esille. Se ei kuitenkaan ole enää pimennykseen liittyvä exif-tietojen perusteella, vaikka onkin tässä mukana bonuskuvana.

Tero Sipinen - 17.7.2019 klo 20.26 Ilmianna

Ja nyt onkin lentsikasta oma havaintonsa. Hyvä osuma! Hyvät kuvat pimennyksestäkin. (Ja vesileimankin näyttävyysaste on vähintään 4/5 :)

Matias Takala - 18.7.2019 klo 12.31 Ilmianna

Huikea vesileima!

Juha Ojanperä - 18.7.2019 klo 12.36 Ilmianna

Hienot kuvat pimennyksestä, mutta eikö tuo vesileima ole jo vähän hätävarjelun liioittelua?

Taneli Poutvaara - 19.7.2019 klo 20.17 Ilmianna

Käytäntö on johtanut siihen, että käytän julkaisuissani virallista tavaramerkkiä JA julkaisen kuvat pienennetyssä kuvakoossa sekä vähennän metatietoja. Se on erittäin yleinen toimintatapa kaikella julkaisu- ja kuva-alalla.

Mikko Peussa - 20.7.2019 klo 02.19 Ilmianna

Tähänkin havaintoon ja vesileimoihin sopii vanha sanonta ”jokainen taaplaa tyylillään”, mutta ei näiden käyttäminen mielestäni ole kovin yleistä, edes ammattikuvaajilla.

Itse levitän omia kuvia avoimesti sinne sun tänne ja on kiva jos niistä on jotain iloa muillekin. Ammatikseni en kuitenkaan kuvaa, vaan harrastushommia lähinnä on omat touhuni luonnonilmiöiden parissa. Jos joku kuva onnistuu, niin kyllä niitä media pyytää ilman vesileimojakin.

Mikäli joku kopioi ja käyttää väärin toisten kuvia, niin se polku on usein lyhyt ja kuvavarkaan tulevaisuus on aika huono - ainakin omalla nimellä.

Pikku kritiikistäni huolimatta ei ole kiellettyä peittää kuva-alasta suurta osaa vesileimalla, mutta ihan turhaa se on mielestäni ihan peruskuvissa.

Poikkeuksiakin tietenkin on. Jos vaikka itse onnistun joskus kuvaamaan jotain todella ainutlaatuista ja ennen näkemätöntä, niin silloin lähden ehkä tiedottamaan kuvasta ensin muita reittejä pitkin. Mutta sellaista kuvaa ei vielä ole tullut, vaikka yritys on ollut kova vuosikymmeniä ;-) Taivaanvahdin historiaankaan sellaisia ei kovin montaa mahdu, vaikka muutamia ainutlaatuisia onkin. Sellaisten kuvien kopiointi johtaa lähinnä kuvavarkaan omaksi tappioksi.

Taneli Poutvaara - 20.7.2019 klo 12.02 Ilmianna

Omia kuviani on kopioitu suojaamattoman vesileimankin kanssa ulkomaisille mainossivuostoille lupaa kysymättä, eikä sitä voi käytännössä estää. Monilla kaupallisilla kuvapalveluilla on puolestaan tapana käyttää vesileimana koko kuva-kentän täyttävää toistuvaa vesileimaa juuri samasta syystä. Se on kuvaajan näkökulmasta turhauttavaa, että jotkut tahot eivät itse kuvaa tai luo uutta vaan vain käyttävät muiden ottamia kuvia.

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.