Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Osittainen kuunpimennys - 16.7.2019 klo 23.00 - 17.7.2019 klo 01.30 Lieto Observation number 84258

Visibility III / V

Matti Helin, Ursa (Länsi-Suomi)

Kävelin illan hämyssä kohti läheistä kalliota. Taivas oli pilvetön, tai siltä aluksi tuntui. Päästyäni mäen laelle totesin, että etelähorisontissa on pilvenharsoa, joka estää kuun näkymisen. No, nythänn olikin hyvä aika asetella kamerat kuntoon.

Kohta kuu alkoi pilkistää harson takaa ja samassa kuulin vaimeaa puheensorinaa. Kaksi harrastajakollegaa olivat päättäneet tulla myös seuraamaan tapahtumaa. Yö menikin mukavasti jutellessa heidän kanssaan. Verkkaisen pimennyksen kuluessa oli aikaa keskustella revontulista ja muista taivaan ilmiöistä.

Yht äkkiä huomasin, kun lentokone lähestyi kuuta. Sääsin nopeasti kameraan uudet asetukset ja odotin. Kun kone oli juuri lentämässä kuun kiekon yli painoin laukaisinta. Viiden sekunnin vitkalaukaisusta ilmoittava merkkivalo alkoi vilkkumaan. Katsoin tyhmänä etsimestä kun kone lensi tarkalleen keskeltä pimentyneen kuun kirkasta osaa. 

 

Ei harmittanut.      .      .....   ...

 

No, muuten yö oli mukava, kaunis ja lämmin.


More similar observations
Comments: 4 pcs
Pirjo Koski - 17.7.2019 klo 14.52 Report this

Kaunista jälkeä. Seuraavaksi sitten lentokone ja kuu. 

Riku Partanen - 17.7.2019 klo 17.05 Report this

Liikkuiko Kuu vasemmalta oikealle vai oikealta vasemmalle kuvasarjassasi? Tuolla se on mielestäni väärinpäin esitetty: https://www.ursa.fi/blogi/zeniitti/2019/07/12/osittainen-kuunpimennys-16-17-7-2019/

Tero Sipinen - 17.7.2019 klo 17.18 Report this

Riku: Zeniitin kaaviossa "seuranta" on maan varjossa, jolloin Kuu liikkuu näennäisesti väärään suuntaan. Eli kaaviossa ihan oikein varjo osuu Kuuhun ensin "vasempaan poskeen". Menin itse samaan miinaan aikoinaan :)

Matti: Uuhh... Hienoa kuvastoa!

Lasse Nurminen - 17.7.2019 klo 21.43 Report this

Mukavan informatiivinen tuo ykkönen ja kiva toteutus.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.