Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Negatiivinen yöpilvihavainto - 27.7.2019 klo 00.02 - 27.7.2019 klo 02.01 Hausjärvi Observation number 84514

Visibility Unclassified

Verenpunainen yörusko värjäsi joelta hiipivää usvaa hyttysten etsiessä sopivaa pistokohtaa. Vain joitain punertavia harsosuikaita oli taivaalla, mutta paljain silmin ei vihjeitä valaisevista yöpilvistä pystynyt erottamaan. Havaintopaikalla oli hyvä näkyvyys luoteesta koilliseen ja siltä osin tulos oli negatiivinen. Kuva 1 klo 0:11, prosessoitu kuva 2 klo 2:01. Koillisesta kaakkoon metsikkö esti näkyvyyden kymmenen asteen alapuolelle. Olisihan siellä voinut periaatteessa olla jotain. 

Edit. Järkee vai ei, mutta rassasin editointiharjoituksena kuvan klo 1:42. Ajomies ja Ison karhun kapalät erottuvat hyvin. Oikea etukäpälä on pohjoisessa ja siellä harsojen takana n. 10 asteen korkeudella on tosiaan jotain vaaleampaa, mutta nega ei noin epämääräisestä söhrystä käänny positiiviseksi. Värikäsittelyt tuovat esiin sen, miten töhnäinen taivas oli, vaikka visuaalisesti olosuhteet vaikuttivat tyydyttäviltä.

Additional information
  • Havainto
    • Negatiivinen yöpilvihavainto
Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.