Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

Negatiivinen yöpilvihavainto - 4.8.2019 klo 00.00 - 4.8.2019 klo 02.15 Kalajoki Observation number 84631

Visibility Unclassified

Jarkko Alatalo, Ursa (Pohjois-Suomi)

Puolenyön aikaan alkoi näyttämään siltä ,että pilvipeite alkaa rakoilemaan pohjoisen suunnalta. Reppu olikin pakattuna valmiina viime yön jäljiltä. Edellisen yön valaisevat jäivät näkemättä juuri pohjoisen suunnalta tulleen pilvilautan peittoon.

Polkupyörän selkään ja suunta rannalle...kuvissa tulos nähtävissä.

 

Additional information
  • Havainto
    • Negatiivinen yöpilvihavainto
Comments: 1 pcs
Mikko Peussa - 5.8.2019 klo 22.04 Report this

Mielenkiintoinen tuo viuhka horisontissa, jota on luultu eräänäkin yönä hämäränsäteiksi. Taivas on ollut pohjoisessa horisontissa muutamana iltana samankaltainen. Olisi hienoa tehdä 1-2 tunnin timelapse tuosta ja sen liikkeestä - jos siis vieläkin näkyy.

Eilen seurasin vähän vastaavaa ”savujuovaa” ennen yöpilvien ilmestymistä ja jotain sieltä pohjoisen yli virtaa hyvin hitaasti verrattuna normiyläpilviin. Näkyviin juovat tulee vasta kun Aurinko on laskenut horisontin alle ja taivas on muuten pilvetön.

Mitään tarkempaa tietoa minulla ei ole asiasta. Siperian maastopalojen savut mulla niistä tulee mieleen, mutta sitä ei ilmeisesti ole tuonne kulkeutunut? Reitti Jakutiasta pohjoisnavan kautta olis kyllä melko sopiva, mikäli ilmavirrat niin kulkisi. Palothan on valtavia ja jatkuneet pitkään. Seuratkaapa näkyykö vielä, ja jos joku innostuu timelapsen ottamaan, niin olisi hienoa nähdä jollain foorumilla.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.