Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Satelliitti - 20.8.2019 klo 03.45 Kustavi Havainto numero 85051

Näyttävyys: II / V

Ei näkyvillä

Aiemmin taivaanvahdissa oli kaksi havaintoa vähän oudosta kolmen satelliitin hyvin likeisestä kohtaamisesta noin minuutin aikana (havainnot 84838 ja 84853). Niitä on näkynyt aina silloin tällöin, mutta ohessa on (jälleen) yksi tuore tapaus. Tällä kerralla kaksi satelliittia piirsi viirunsa niin liki toisiaan, että jouduin "erottamaan" (so. siirtämään) yhtä viirua kahden pikselin verran, jotta ilmiö näkyy kunnolla tällaisessa pienennetyssä kuvassa.

Jos jota kuta kiinnostaa tonkia lisää näiden satelliittien identifiointia, niin ohessa on kaksi täydennyskuvaa. Kellonajat ovat kokolailla tarkkoja, sillä kameran kello oli tarkistettu sekunnilleen ennen perseidien parvea; jonkun sekunnin on voinut edistää näihin kuviin tultaessa.

Lisätiedot
  • Havainnon kohde
    • Satelliitti
Kommentteja: 4 kpl
Tero Sipinen - 24.8.2019 klo 09.58 Ilmianna

Tämä näyttää vahvasti satelliittikolmikolta (esim. Yaogan), ei niinkään kolmen erillisen satellitin kohtaamiselta. Mutta harmillisesti en onnistunut tunnistamaan näitä Heavensatin avulla (kuten en tuota aiempaakaan tapausta). Pitäisi tutkia, että onko esim. kaikki Yaogan -kolmikot mukana rataparametritiedostoissa ja sitten keksiä, mistä saisi mahdollisesti puuttuvat näppärästi.

Matias Takala - 25.8.2019 klo 00.26 Ilmianna

Nämä ovat Yaogan 25A, B ja C.

Mikko Peussa - 25.8.2019 klo 00.31 Ilmianna

Hienoa Matias että löysit havaintoon sopivan ryhmän. Alkaa olla niin paljon vilskettä jo yötaivaalla että tavallaan jo vähän huolestuttaa.

Tero Sipinen - 25.8.2019 klo 10.19 Ilmianna

Kiitos, Matias! Minulta tosiaan puuttui nuo 25:set.

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.