Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

Satelliitti - 20.8.2019 klo 03.45 Kustavi Observation number 85051

Visibility II / V

Not visible

Aiemmin taivaanvahdissa oli kaksi havaintoa vähän oudosta kolmen satelliitin hyvin likeisestä kohtaamisesta noin minuutin aikana (havainnot 84838 ja 84853). Niitä on näkynyt aina silloin tällöin, mutta ohessa on (jälleen) yksi tuore tapaus. Tällä kerralla kaksi satelliittia piirsi viirunsa niin liki toisiaan, että jouduin "erottamaan" (so. siirtämään) yhtä viirua kahden pikselin verran, jotta ilmiö näkyy kunnolla tällaisessa pienennetyssä kuvassa.

Jos jota kuta kiinnostaa tonkia lisää näiden satelliittien identifiointia, niin ohessa on kaksi täydennyskuvaa. Kellonajat ovat kokolailla tarkkoja, sillä kameran kello oli tarkistettu sekunnilleen ennen perseidien parvea; jonkun sekunnin on voinut edistää näihin kuviin tultaessa.

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Satelliitti
Comments: 4 pcs
Tero Sipinen - 24.8.2019 klo 09.58 Report this

Tämä näyttää vahvasti satelliittikolmikolta (esim. Yaogan), ei niinkään kolmen erillisen satellitin kohtaamiselta. Mutta harmillisesti en onnistunut tunnistamaan näitä Heavensatin avulla (kuten en tuota aiempaakaan tapausta). Pitäisi tutkia, että onko esim. kaikki Yaogan -kolmikot mukana rataparametritiedostoissa ja sitten keksiä, mistä saisi mahdollisesti puuttuvat näppärästi.

Matias Takala - 25.8.2019 klo 00.26 Report this

Nämä ovat Yaogan 25A, B ja C.

Mikko Peussa - 25.8.2019 klo 00.31 Report this

Hienoa Matias että löysit havaintoon sopivan ryhmän. Alkaa olla niin paljon vilskettä jo yötaivaalla että tavallaan jo vähän huolestuttaa.

Tero Sipinen - 25.8.2019 klo 10.19 Report this

Kiitos, Matias! Minulta tosiaan puuttui nuo 25:set.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.