Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

Rauhallinen revontulikaari - 22.8.2019 klo 23.30 - 23.8.2019 klo 01.30 Paltamo Observation number 85062

Visibility II / V

Syksyn ensimmäinen revontulihavainto mökillä Paltamon Iijärvellä,vähän liian valoisa taivaanranta vielä reposia kuvata,mut kuitenkin jotain kuvattua sain,tästä se taas alkaa tämä harrastus,jos vaan selkeitä öitä tulee.Sumu lopetti sitten kuvaamisen.


More similar observations
Additional information
  • Kirkkaus
    • Himmeät revontulet
Comments: 5 pcs
Jani Päiväniemi - 24.8.2019 klo 02.02 Report this

Hieno kauden avaus! Hienot kuvat! Eiköhän se tästä pikkuhiljaa starttaa Kuusamossakin kun yöt pimenevät.

Jarkko Alatalo - 24.8.2019 klo 10.00 Report this

Eka kuvassa yöpilviä? Olisi Taivaanvahdin myöhäisimmät, jos pystyy määrittämään todeksi. Aurinko havaintoajalla -11,5- 13,9 astetta.

Pentti Arpalahti - 25.8.2019 klo 03.39 Report this

AIN-CIPS PMC Albedo toimii taas tauon jälkeen. Aika pieneksi NLC-laiskä on jo mennyt. Näinä päivinä se on ulottunut huippuvuorten tienoille.

Jarkko Alatalo - 25.8.2019 klo 16.27 Report this

Vastaus poiki muutaman kysymyksen :)

Mikäs se tuo on "AIN-CIPS PMC Albedo"? Tarkoittaako että kausi on ohi? Onko havaintoja syyskuulta Suomesta? Yöpilvioppaan mukaan niitä olisi(vanhoja havaintoja?), mutta Taivaanvahtiin niitä ei ole ilmoitettu jälkikäteen.  

Pentti Arpalahti - 25.8.2019 klo 23.15 Report this

Piti olla AIM..., satelliittikuvat julkaistaan sivulla spaceweather.com. Kuvasta näkee jollain tarkkuudella yöpilvien päivittäisen esiintymisen. Systeemi oli (tänäkin) vuonna n. kuukauden epäkunnossa, mutta toimii taas. Siitä on mukava tarkistaa epävarmoja tapauksia. Etelärannikolla kausi käytännössä päätyy elokuun puolivälissä, mutta pohjoisempana havainnot ovat tainneet onnistua vielä elokuun loppupuolella. - Ykköskuvan horisontin viirut näyttävät olevan kuvankäsittelyssä korostuvia kirkkauden vaihteluja. Joku ilmakehäexpertti ehkä osaa selittää, onko ne varsinaisia pilviä vai etäisten ilmakerrosten synnyttämä näennäinen ilmiö.  

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.