Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Muu myrskyilmiö - 15.9.2019 klo 21.35 - 15.9.2019 klo 21.42 Kangasala Observation number 85603

Visibility III / V

Teiskon liittymän kohdalla näimme siskoni kanssa autolla ajaessamme taivaalla koko taivaan täyttävän välähdyksen, emme tiedä tarkkaan mikä kyseessä oli. Ilmiö muistutti ukkosen luomaa välähdystä mutta se täytti koko taivaan eikä salamaa saatiks ukkosta ollut näkyvissäkään. Internetin ihmeen avulla löysimme youtubesta väläyksen joka oli samanlainen (super bolidi?), meteor flash. 


More similar observations
Additional information
 • Havaitut myrskyilmiöt
  • Kalevantuli info

   Kalevantuli on epämääräinen välähdys, josta ei kuulu jyrinää ja joka on yleensä etäällä taivaanrannan tuntumassa. Kalevantuli on maasalaman tai pilvisalaman heijastusta.

   Erotuksena kalevantuleen elosalamassa erottuu salaman viivamainen rakenne. Sekä kalevantuli että elosalama ovat molemmat salamointia, joka tapahtuu yleensä yli 20 km etäisyydellä havaitsijasta, mistä johtuen jyrinää ei kuulla.

    

   Kalevantuli valaisee kaukaista ukkospilveä. Kuva Mikko Peussa.

Comments: 1 pcs
Mikko Peussa - 15.9.2019 klo 23.45 Report this

Havaintoaikasi täsmää hyvin lounaan salamointiin. Kalevantulet näkyy kauas pimeänä syksynä ja juuri kertomallasi tavalla. Samasta ilmiöstä on toistaiseksi jo kaksi muutakin havaintoa.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.