Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Rauhallinen revontulikaari - 27.9.2019 klo 21.17 - 27.9.2019 klo 21.37 Laivareitti Tukholma - Maarianhamina Observation number 85809

Visibility II / V

Himmeä kaari erottui pohjoisessa. Kuvat myöhemmin.

Edit. Oli niin hyvät ennusteet, että klo 21 jälkeen menin tarkistamaan pohjoistaivaan. Kannen valaistus polttaa hämäränäön täysin, mutta jo ensimmäisessä valokuvassa erottui selvä vyö. Kuvailin sitä parikymmentä minuuttia ja mitään erityistä ei tapahtunut. Sama rantu hehkui hyvin himmeänä pohjoisessa. Aavistuksenomaisesti säteitä erottuu viimeisessä kuvassa. Maarianhaminan valaistus sitten peitti vain heikosti paljain silmin erottuvan vyön.   


More similar observations
Additional information
 • Kirkkaus
  • Hyvin himmeät revontulet
 • Revontulimuodot
  • Kaari info

   Kaari (englanniksi arc). Kaaret ovat leveämpiä kuin vyöt, eivätkä poimuile yhtä voimakkaasti kuin ne. Kaaret eivät normaalisti ole järin kirkkaita eivätkä aktiivisia.

   Kaari lienee tavallisin revontulien esiintymismuoto. Usein revontulinäytelmä ei koko yön aikana kehity matalalla pohjoistaivaalla kaartuvasta rauhallisesta kaaresta mihinkään. Kaari on usein myös aktiivisemmissa näytelmissä muoto, joka ensimmäiseksi ilmestyy, ja viimeiseksi katoaa.

   Kaaren alareuna on tavallisesti terävä, mutta yläreuna voi sulautua vähitellen taustataivaaseen.  Aktiivisuuden noustessa niihin normaalisti kehittyy säteitä ja poimuja, ja kaaret muuttuvat vähitellen vöiksi.

    

   Kuvan poikki kulkee revontulikaari. Pystysuuntaiset muodot ovat säteitä. Kuva Atacan Ergin.

    

   Revontulikaari. Kuva Mauri Korpi.

    

   Revontulikaari. Kuva Anna-Liisa Sarajärvi.


    

   Revontulikaari. Kuva Matti Asumalahti.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.