Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tulipallo yöllä, kuin täysikuu - 14.10.2019 klo 21.34 Espoo Havainto numero 86076

Näyttävyys: V / V

Olin koiran kanssa lenkillä Piispansillan vieressä kävelytiellä joka menee bussipysäkille Länsiväyllle. Otin kännykällä kuvia koirasta ja Täysikuusta Länsiväylälle (Helsinkiin) päin viimeinen koira kuvaus klo 21.32  olin juuri irroittanut koiran tien vieren kaiteesta ja katsahdin ylöspäin niin Mehiläisen talon suunnalta tuli nopea kirkas tulipallo  ylitsemme ja häipyi Helsigin suuntaan taivaalla .. Koiran kuvassa on kello aika niin vähän sen jälkeen  Kuvassa kuu näkyy niin valopallo meni kuuta kohden alempaa .... lähetin 2 kuvaa kännykkä otosta kuuta kuvasin mut siellä taivaalla takana näkyy jotain värillisiä  pallukoita, onko mitään havaintoja klo 20.50 paikkeilta


Havainnot samasta aiheesta
Lisätiedot
 • Havaintoajan tarkkuus
  • 2 min heitto mahdollinen
 • Lennon kesto
  • 1 sekunnin
 • Sammumistapa
  • En nähnyt sammumista
 • Ilmansuunta katoamishetkellä
  • Etelä
 • Korkeus katoamishetkellä
  • Noin puolivälissä taivasta
Kommentteja: 4 kpl
Emma Bruus - 15.10.2019 klo 11.36 Ilmianna

Olipa hyvä että otit kuvan siihen suuntaan missä tulipallon näit! Joskus jos pallo ei satu ostumaan mihinkään taivaskameraan, tällaisista kuvista on paljon apua kappaleen reitin arvioinnissa.

Leena Harjanne - 15.10.2019 klo 11.42 Ilmianna

Kiitos kyllä harmittu kun 2 minuuttia olisin vielä paikalla kuuta kuvannut tai video8inut nolisi mahdollisesti tulipallo tallentunut

Jyri Kosonen - 15.10.2019 klo 14.32 Ilmianna

Värilliset (ja värittömätkin) pallukat taivaalla ovat kirkkaiden valonlähteiden heijastumia kameran linssistötä. Kolmoskuvassa varsinkin erottuu mainiosti liikennevalojen punaisten ja jalkankulkijain vihreän valon muodostama kolmio peilautuneena kuvan toiseen nurkkaan.

Olli Jaarinen - 17.10.2019 klo 11.55 Ilmianna

Taisin nähdä saman tulipallon Oulunkylästä. Olin kävelemässä Larinkyöstintietä kaakkoon päin, kun erittäin kirkas, selkeästi normaalia tähdenlentoa suurempi tulipallo putosi suoraan alaspäin. Suunta oli oikeastaan suoraan eteenpäin (kadun suuntainen), tai ehkä aivan aavistus oikealle päin. Pallo oli väriltään sinivihreä, ja siitä irtosi "kipinöitä" sen pudotessa alas. Koko valoilmiö kesti korkeintaan sekunnin. Valoilmiön korkeus vastasi Espoossa otettuja kuvia. 

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.