Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

ISS - 10.12.2019 klo 16.49 - 10.12.2019 klo 16.55 Berliini Saksa Observation number 86835

Visibility IV / V

Oli viikon ainoa todella selkeä päivä, ja hyvinhän kansainvälinen avaruusasema näkyi kulkiessaan runsaan viiden minuutin ajan Berliinin ylitse lännestä kaakkoon. Kuvat ovat identtiset, kakkoskuva on vain rajattu pienemmäksi. Molemmat kuvat ovat kooste n. 400 ruudusta. Ykköskuvan vasemmassa alakulmassa näkyvä rakennus on Reichstag eli liittopäivien valtiopäivätalo. Siitä vähän matkaa oikealla puiden lomasta pilkahtaa Brandenburgin portti ja sen päällä oleva Quadriga-patsas (joka esittää voiton jumalatarta hevosten vetämissä vaunuissa). Ainakin paikan päällä käynyt pystyy tunnistamaan sen suurentamalla kuvaa. Kuvissa näkyvät punapilkkuiset katkoviivat ovat lentokoneita. Ilmoitettu aika on paikallisaika. Yleisvaikutelma täällä Berliinissä on että katujen ja puistojen valaistus on hiukan hillitympää kuin esim. Helsingissä kuten ehkä kuvista saattaa päätellä.

 

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Satelliitti
  • Kohteen nimi
    • ISS
Comments: 3 pcs
Emma Bruus - 15.12.2019 klo 01.21 Report this

Jopas olet löytänyt keskeisen havaintopaikan :)

Markku Siljama - 15.12.2019 klo 18.04 Report this

Hieno kuva .Tuttu paikka.Pääsin kerran käymään tuolla Reichstagin katolla olevassa kupolissa kun saksalainen kaverini innostui näyttämään Berliinin nähtävyyksiä. Muistaakseni kuvassa jää selän taakse oikealle Merkelin virkapalatsi..

Georg Kieninger - 16.12.2019 klo 14.25 Report this

Kiitos molemmista kommenteista! Paikka on todella keskeinen mutta yllättävän hyvä yökuvauspaikka sillä n. kolmen jalkapallokentän kokoisella aukiolla (Platz der Republik) ei ole ensimmäistäkään valotolppaa - muuta kuin sitä reunastavien katujen lyhdyt, tietty. Suurkaupungin valokuvun alla ollaan tietysti silti. - Merkelin työpaikka eli liittokanslerinvirasto (kuulemma suurempi kuin Buckingham palace!) on todella kuvaajan selän takana viistosti oikealla. Markku, hyvä että ystäväsi sai raahattua :) sut sinne kupolin alle, sieltähän on huikeat näkymät joka suuntaan!

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.