Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Eläinratavalo - 24.1.2020 klo 19.00 - 24.1.2020 klo 19.30 Pyhäranta Observation number 87675

Visibility II / V

Eläinratavalo alkaa hiljalleen loistaa iltataivaalla. Vielä se ei ole kovin näyttävä, mutta kirkastuu kevättä kohden ollen parhaimmillaan maaliskuussa. 

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Eläinratavalo
Comments: 3 pcs
Lasse Nurminen - 24.1.2020 klo 23.20 Report this

Kivastihan tuo erottuu. Näköjään riittävän pimeässä melko hyvin itse asiassa. Olin myös iltasella liikkeellä, mutta ei täällä liki asutusta ihan noin selkeänä näkynyt. 

Timo Alanko - 25.1.2020 klo 17.15 Report this

Etsiskelin jo kuvasta, että mihin ihmeeseen on Plejadit kadonnut. Kiila kun suippenee sopivasti juuri sinne. On kuitenkin ryhmä niin korkealla, ettei ole mahtunut kuvaan. Jäävät näemmä yritykset tuon kuvaamisessa nyt sääennusteiden mukaan väliin. Seuraavat kaksi viikkoa lupailevat länsirannikolle lumisateita. Vihdoin. No, maaliskuulle on vielä pitkä matka... 

Mikko Ankelo - 26.1.2020 klo 08.37 Report this

Kiitos Lasse ja Timo. Onhan tässä vielä aikaa havainnointiin ennen kevään tuloa. Joskus olen onnistunut kuvauksissa vielä huhtikuun alussakin. Kuu ja pilvet tosin verottavat mahdollisuuksia aika mukavasti. Ilmiön näkyminen on muutenkin jäänyt itsellekin mysteeriksi. Perinteisesti on uskottu, että se on parhaiten näkyvissä kevätpäiväntasauksen aikoihin. Toisaalta se on ainakin omien kokemusteni mukaan parhaiten näkyvissä helmi- ja maaliskuussa ja himmenee nopeasti huhtikuun alusta lähtien. Eli kevätpäivän tasauksen jälkeinen aika on lyhyt. Mistään en ole löytänyt virallista tietoa ilmiön näkymisestä Suomessa. Onkohan sellaista edes olemassa vai mennäänkö tässä yksittäisten havainnoitsijoiden kokemusten pohjalla?

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.