Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

IC 1499 - 10.1.2020 klo 00.00 - 10.1.2020 klo 01.00 Oulu Observation number 87779

Visibility V / V

Aiemmin julkaisin samasta kohteesta version visuaalisissa väreissä vedyn ja hapen emissioista kuvattuna. Sain kuvattua lisäksi rikin emission, joten nyt julkaisen version Hubble paletissa. Pidän HST-paletin kuvista ihan esteettisistä syistä mutta myös siksi, että näin eri emissioalueet erottuvat hyvin. Rikki ja vety emittoivat molemmat punaista väriä, joten niiden alueet sekottuvat.

Sydämmen kärjen edustalla on vanha supernovajäännös, SNR 132.7+1.3, siitä en ole kuvia aiemmin nähnyt. Olen yrittänyt kuvata sitä vuosia sitten mutta silloisen kaluston kuvakenttä oli liian kapea, kohde on myös tavattoman himmeä. Se yleensä jää Sydänsumuun keskittyvissä kuvissa rajauksen ulkopuolelle.

Kuvauskalustona Tokina AT-x 300mm f2.8 kameralinssi ja isopikselinen Apogee Alta U16 kamera. Melko harsiminen oli saada nämä toimimaan yhdessä. Lopputulos on kyllä sitten aikamoinen fotoniahmatti. Alinäytteistys tekee laajoissa ja himmeissä kohteissa vain yvää, 6 kaarisekuntia/pikseli. (36 kertaa herkempi, kuin sama optiikka pienillä pikseleillä ja resoluutiolla 1 kaarisekunti/pixeli)
Blogissa lisätietoja sekä linkki kuvauslaitteisiin, https://astroanarchy.blogspot.com/2020/01/deep-in-to-my-heart-ic-1805-in-mapped.html


More similar observations
Additional information
  • Havaintokategoria
    • Syvän taivaan kohde
  • Kohteen nimi
    • IC 1499
Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.