Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

Mare Imbrium - 4.2.2020 klo 20.20 - 4.2.2020 klo 22.40 Joensuu Observation number 88103

Visibility III / V

Antti Taskinen, Ursa (Itä-Suomi)

Pilvetön taivas, tyyni keli ja taivaalla mollottava "kahvallinen" Kuu houkuttelivat kasaamaan kaukoputken pihalle. Kun myös seeing osoittautui ihan kohtalaiseksi, niin ilta oli mukava viettää Kuun pinnanmuotoja katsellessa ja kuvatessa.

1. kuvassa pääosassa Sinus Iridum ja lukuisat harjanteet (Dorsum Heim, Dorsum Zirkel ym. nimeämättömät). 2. kuvassa Mare Imbriumin tasankoa, kraattereita ja reunavuoristoja. Lähellä kuvan oikeaa reunaa erottuu myös Rima Hadley, jonka lähelle Apollo 15 laskeutui vuonna 1971. 3. kuvasta voisi mainita Plato-, Cassini- ja Aristoteles-kraatterit sekä Alpit. Alppilaaksossa oleva kapea rilli/uoma erottuu juuri ja juuri, mistä olen erityisen iloinen, koska en ole sitä havainnut aiemmin omilla välineilläni. Se on ilmeisesti entinen laavatunneli, jonka katto on romahtanut. 4. kuvassa Mare Imbriumin eteläpuolella oleva Kopernikus-kraatteri ympäristöineen.

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Kuun pinnan yksityiskohta
  • Kohteen nimi
    • Mare Imbrium
Technical information

Sky-Watcher Explorer 200 PDS ja HEQ5 Pro, ZWO ASI 120 MM-S, Baader 685 nm IR-Pass-suodin, 2x Barlow. Kuvat 300 ruudun pinoja (10 % valittu yhteensä 3000 ruudusta).Toinen kuva on kahden osakuvan panoraama. Käytetyt ohjelmistot: FireCapture, As!3, RegiStax6, Ps, Lr.

Comments: 2 pcs
Jari Kuula - 9.2.2020 klo 21.18 Report this

Tarkkoja kuvia! Kohdeluetteloon lisäisin ainakin kuvan 4 Hortensiuksen 6 doomia, ja Milichius Pi -doomin, ne kun vaativat tällaista matalaa valaistusta.

Antti Taskinen - 9.2.2020 klo 23.37 Report this

Kiitos lisäyksestä, Jari! Hauskan näköisiä "näppylöitä" nuo doomit.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.