Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Eläinratavalo - 28.2.2020 klo 01.32 Kustavi Observation number 88750

Visibility I / V

Jo Venuksen ja Kuun kohtaamista seuratessa taivas näytti erikoisen selkeälle. Kolea ja kuiva itätuuli oli klaarannut taivaan, ja niinpä myös gegenschein näkyi "kirkkaana" kameran näytöllä. Siellä se on piilotellut kaikki tähtikuvausyöt, mutta nytpä jäi nalkkiin!

Lisäsin yhden kuvan, jota on säälittä säädetty siten, että gegenschein nousisi paremmin esiin (ilmahehkua on tukittu). Kuvan oikeassa reunassa on linnunradan valoisuutta ja vasemmalta tunkee Taivassalon valosaaste. Hiukan mielikuvitusta, ja ilmiössä jo näkee pitkulaistakin muotoa.

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Eläinratavalo
Comments: 3 pcs
Mikko Ankelo - 1.3.2020 klo 09.31 Report this

Hieno havainto! Tämä on ollut itselläkin mielessä, mutta ei ole tullut valvottua niin myöhään että se olisi siirtynyt pimeän meren ylle. Onko yksittäinen valotus vai onko pinottu?

Juha Ojanperä - 1.3.2020 klo 10.58 Report this

Hieno havainto, vastavaloa ei vielä kovin paljon ole Suomessa havaittukaan, mutta tämä osoittaa sen, että kyllä sekin on mahdollinen pimeässä paikassa!

Pekka Parviainen - 1.3.2020 klo 11.06 Report this

Jep, yhden valotuksen versioita (30s/ISO1600/f2.8). Jos jaksaa, pitää kokeilla 4:n pinoamista, mutta mahtaakohan paljon auttaa toisin kuin esimerkiksi jääheijastushaloissa.

Näistä kuvista ei oikein näe vastavalon pitkulaista muotoa, joka kuitenkin kameran näytöllä oli aistittavissa. 

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.