Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Linnunrata - 4.10.2018 klo 21.00 Siilinjärvi Observation number 88931

Visibility III / V

Not visible

Arkistojen aarteita. Tämä kuva odotti vain sopivan softan keksimistä ja tarvittava softa vuoden odottelun jälkeen löytyikin: Kandao Raw+. Tietysti pinoamisen voisi hoitaa ihan käsipelilläkin, mutta työlästä se on, joten parempi antaa koko homma softan hoteisiin. Tässä kuvassa on siis taivaspuolisko pallopanoraamasta, jota varten kuvasin pallopanoraaman kahdessa rivissä: taivaalle 8 sekunnin viiruttomia valotuksia 9 kpl:n pinoissa ja liikkumattomalle maisemalle pidempiä 30s valotuksia puoli tusinaa. Kandao pinoaa, minä kursin panoraaman kasaan; ihan hyvä työnjako.

Pallopanoraamaa voi käydä pyörittelemässä 360citiesissä. Jos kiinnostaa tehdä vertailua talvisen valosaasteen ja syysyön välillä sekin onnistuu; 360citiesissä on myös toinen pallopanoraama melkein samoilta jalansijoilta ja samalla tekniikalla. Kuvia vaan on pinossa enemmän, joten kuvanlaatu on talvikuvassa jokseenkin parempi.


More similar observations
Additional information
  • Havaintokategoria
    • Linnunrata
Technical information

D800, Sigma 14mm f/1.8, Kandao Raw+ ja Hugin.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.