Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Venus ja Seulaset (M45) - 4.4.2020 klo 22.23 - 4.4.2020 klo 23.38 Turku Observation number 89643

Visibility IV / V

Illan vimpat morot Venuksen Seulaset-vierailulle. Systeemi sama kuin edellisiltana, joten Venus ja sen liike ovat näytelmän päätähtiä.

Sitten vähän hapatusta. Selasin Spaceweather-sivuston Venus-kuvia enkä edelleenkään jaksa sellaisia "toivottavasti luullaan aidoksi kuvaksi" postauksia siellä tai ylipäätään missään. Kun jo otsaluulla näkee kuvan kasatuksi useasta täysin erillisestä kuvasta ja kun mukaan saattaa olla jäänyt epäjohdonmukaisuuksia, niin en vaan jaksa, kun samalla jätetään kertomatta, että kyseessä on feikki. Feikkejä saa tehdä ja luova saa olla, mutta pitää olla myös munaa kertoa, että kuvaa on rakennettu vähän kuin Lego-häkkyrää. Sisuuntuneena postaan viimeiseksi kuvaksi (seitsemästä erillisestä palasesta koostetun) tähtimaiseman 4.4. illa Venus-kohtaamisesta ja hihkun loppukaneetiksi "Even moon was playing high on starry sky. What an amazing night!!"

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Taivaankappaleiden kohtaaminen
  • Kohteen nimi
    • Venus ja Seulaset (M45)
Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.