Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Komeetan pää paljain silmin NEOWISE - 14.7.2020 klo 00.30 - 14.7.2020 klo 01.30 Turku Observation number 91918

Visibility II / V

Jani Laasanen, Turun Ursa

Kesäloman vihdoin alkaessa päätin lähteä komeettajahtiin Turun Kuuvuoren mäelle. Komeetta osoittautui aluksi varsin haastavaksi kohteeksi niin kiikareiden kuin kamerankin kanssa. Yön pimentyessä alkoi kuitenkin komeetan pyrstö näkyä varsin selkeästi kiikareilla ja kun vihdoin kamerakin saatiin samaan suuntaan kiikareiden kanssa, niin myös kuvaaminen alkoi onnistua.Vaalean taustataivaan vuoksi kuvaaminen oli haastavaa, mutta lopulta komeetta ilmestyi näkyviin myös kameran liveview-tilaan, jolloin myös tarkennuksen sai tehtyä paremmin.

Tässä kuvasarjassa on kaksi 200mm objektiivilla otettua kuvaa, joita on hieman kropattu. Kamerana Canon 600D. Toinen kuvista on negatiivikuvana. Kolmantena 35 mm objektiivilla otettu maisemakuva vaaleasta taivaasta, jossa merkittynä komeetan sijainti (näkyy suurennettaessa erittäin pienenä pisteenä).

Yön pimeimpinä hetkinä yritin löytää komeetan myös paljain silmin ja se myös onnistui. Jatkuvaa katsekontaktia en komeettaan saanut, mutta hieman syrjäsilmällä vilkuilemalla se erottui kyllä taivaalta hyvin vaatimattomana ja aavistuksen sumumaisena täplänä. Iltaa täydensi koillisen ja idän suunnalla näkyneet valaisevat yöpilvet, jotka olivat melko pienialaisia, mutta kohtuullisen kirkkaita.


More similar observations
Additional information
  • Havainnon kohde
    • Komeetta
  • Kohteen nimi
    • C/2020 F3 (NEOWISE)
  • Komeetan otsikko
    • Komeetan pää paljain silmin
Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.