Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Tulipallo hämärätaivaalla - 19.8.2020 klo 21.10 Oulu Observation number 92997

Visibility IV / V

Menin tarkastelemaan mahdollisia ukkospilviä parvekkeelle (talon 5.s ja ylin kerros) ja selkeästi pilvien edessä erottui hiipumisvaiheessa oleva tulipallo. Lento näytti samalta kuin keväällä bongaamallani tulipallolla. Ehdin rekisteröidä ehkä reilun sekunnin lentoa ennenkuin hiipumalla katosi.


More similar observations
Additional information
 • Havaintoajan tarkkuus
  • 5 min heitto mahdollinen
 • Lennon kesto
  • 1 sekunnin
 • Sammumistapa
  • Sammui hiipumalla
 • Korkeus katoamishetkellä
  • Noin puolivälissä taivasta
Comments: 2 pcs
Jaakko Vartia - 20.8.2020 klo 00.32 Report this

Olin juuri samaan aikaan tulossa Suomenlinnan Länsi-Mustasaaren avomerenpuoleisesta aukosta sisään avoveneellä, kun totesin, että klo on 21.08, enkä ehdi hakemaan lähikaupasta iltakaljaa hienon päivän kunniaksi!

Katsoin ylös taivaalle, jokseenkin koilliseen, noin 60 astetta ylös ja näin hyvin kirkkaat kaksi valoa ihan vierekkäin. Ne näkyivät pari sekuntia ja sitten - katosivat kokonaan! Etsin lentokonetta, jonka pinnoilta heijastus olisi voinut tulla, mutta mitään ei näkynyt. Sininen taivas vain. Ajoitus on ihan kohdallaan Oulun havainnon kanssa. Minun näkemäni eivät musituttaneet tulipalloa häntineen, vain kaksi kirkasta valoa. Oli hyvin selkeä ilta, aurinko oli toisaalla laskemassa. Korkealla näin linnun lentävän.

 

Maria Akolahti - 20.8.2020 klo 10.02 Report this

Itse ehdin nähdä vain yhden. Yritin jäädä myös tiirailemaan, josko se olisi ollut lentokone tms. mahdollisesti salamakin, kun tänne sitä povattiin, mutta ei siitä pilvestä ukkosta muodostunut ja oli toaiaan samankaltainen kuin keväällä näkemäni. Keväällä bongaaminen oli selkeä, kun oli pilvetön taivas ja selkeästi hämärämpää.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.