Newest observations

Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Mars - 28.9.2020 at 04.26 - 28.9.2020 at 04.26 Lempäälä Observation number 94005

Visibility V / V

Ari Haavisto, Ursa (Länsi-Suomi)

Here, as a follow-up observation, a few rarer objects, mainly craters, were identified or attempted to be identified from the image of Mars the second night 04.26. You will probably need to click open on the animation image for the animation to display properly. Same as still images.

Edit 7.10: I added a few images when I got a little more resolution to the images through deconvolution.


Additional information
  • Observation target
    • Mars
    • Erittäin näyttävä
  • Seeing
    • Good
Comments: 3 pcs
Tero Sipinen - 29.9.2020 at 23.45 Report this

Korjasin animaation, nyt pelaa pikkukuvassakin.

Taivaanvahdin konversio sekoittaa sellaiset giffit, jotka on tehty niin, että kaikki ruudut ei olekaan "täysiä kuva" vaan vain eka kuva on kokonainen ja seuraavissa kuvissa on on informaationa vain muutos edelliseen ruutuun /edellisten ruutujen "summaan" ja muu osa kuvasta on läpinäkyvää. Giffinteko-ohjelmassa lienee joku optimointiasetus, jolla tiedostokoko saadaan pienemmäksi kun esitetään vain muuttuneet pikselit? Mielenkiinnosta kysynkin, että millä ohjelmalla gif on koostettu?

Ari Haavisto - 30.9.2020 at 00.37 Report this

Adobe photoshop 2020 ja sieltä "vie webiä varten (vanha)". Tuota olen käyttänyt vanhasta tottumuksesta, on siellä näköjään toinenkin uudempi GIF-exportti - vaihtoehto. Kummassakin näyttäisi olevan jokin optimointi, jonka asetukset on jossain piilossa.

Ari Haavisto - 8.10.2020 at 00.02 Report this

Lykkäsin tänne jatkeeksi vielä muutaman kuvan, kun sain deconvoluutiota käyttäen tiristettyä vielä muutaman yksityiskohdan lisää irti. Ja viimeinen kuva on itse asiassa cross-vision stereokuvapari.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.