Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Rauhallinen revontulivyö - 16.2.2021 klo 21.25 - 16.2.2021 klo 21.26 Salla Observation number 96126

Visibility II / V

Katsoin Sodankylän taivaskameraa kotoa, sillä se vastaa aika hyvin Sallan taivasta revontulien suhteen. Joskus kello 21:20 huomasin lähetyksessä steve-kaarta muistuttavan pinkin kaaren. 21:22 olin meidän tähtiharrastajien telegram-ryhmässä kysynyt, että onko kyseinen kaari steve. Lähdin äkkiä pihalle kameran kanssa yrittäen kuvata taivasta. Kunnan katulamput sammutetaan kello 22:00, joten valosaastetta oli pihalla vielä paljon. Otin kyseisen kuvan klo 21:25 ja siinä en aluksi huomannut kameran ruudulta mitään steveä, mutta jälkeenpäin kun facebookin revontulikyttääjät-ryhmässä eräs jäsen otti asian esille, sillä ruotsin Porjuksen kamerassa oli selvästi näkynyt steve, latasin siis oman kuvan koneelleni ja selvästi siellä valosaasteen seassa on himmeä ylimääräinen kaari. 

 

Tämä kaari siis sijaitsee kuvassa ihan pohjantähden vieressä. Se myös suunnaltaan poikkeaa muista revontulista ja on tässäkin kuvassa väriltään punertava. 


More similar observations
Additional information
  • Kirkkaus
    • Himmeät revontulet
Technical information

Sony a7s, samyang 14mm f2.8

Comments: 1 pcs
Emma Bruus - 17.2.2021 klo 08.57 Report this

Kuvauspaikassasi on jonkunkin verran valosaastetta ja aika paljon yksityiskohtia jää sen jalkoihin.

Ollakseen STEVE kohteen pitää olla itä-länsi suuntainen violetiltavanharmahtava kaari, joka on erillään muusta revontulesta. Tässä tuo revontulipätkä näyttäisi olevan pohjois/etelä -linjainen.

Revontuliyöistä muodostuu paras kokonaiskuva useamman havainnon kautta. Pitää odotella, josko ilmestyisi selvemmin STEVEn näköistä kuvaa, kun väki ehtii putkaa kameroitaan.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.