Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Koko taivaan revontulet - 19.2.2021 klo 19.00 - 20.2.2021 klo 03.00 Salla Observation number 96221

Visibility V / V

Pe-la yönä oli tämän kevään isoin revontuliesitys. Pilvetöntä taivasta ei tainnut olla kuin pohjois- ja itä Lapissa sekä koillismaassa. Esitys alkoi heti joskus klo 19 aikoihin kun alkoi hämärtyä. Itse asun ja kuvaan Sallan kirkonkylältä ja täällä kunann katulamput sammuvat vasta 22:00 joten siinä sai rukoilla ettei suurempia esityksiä tapahdu ennen tuota kellonaikaa. Kaiken lisäksi puolikuu oli aika korkealla. Noh, kyllähän niitä isoja revontulia tuli aikaisin, mutta ei harmittanut sillä jatkuivat todella pitkään. Siinä 01 aikoihin aloin olla jo uuvuksissa kun kahlannut lumisissa metsissä ja peltojen keskellä. Nahkaiset nilkkurit täynnä lunta ja jäätyneet. Ei tosin kameran akuillakaan helppoa ollut. Eivät suostuneet toimimaan kuin muutama minuutti kerralaan jonka jälkeen sai laittaa povariin tai hanskaan. Menin siis sisälle noihin aikoihin lataamaan kuvia koneelle ja tekemään ruokaa vaikka revontulia kyllä ulkona yhä olikin. Siinä klo 02 maissa kävin vilkaisemassa tilannetta ulkona, ei ollut suurta halua enää lähteä ulos. Noh, heti oven avattua siellä oli ihan järkyttävä show meneillään. Kirkkaita liikkuvia kaaria aivan joka suunnassa. Pakko se oli käydä vielä katsomassa. 

 

Lyhyitä reaaliaikaisia videoita otin kanssa, mutta tiedostokoot aika isoja joten ei taida taivaanvahtiin saada. Tuosta linkistä löytyisi yksi:

https://www.youtube.com/watch?v=k3IwajRaof0


More similar observations
Additional information
  • Kirkkaus
    • Hyvin kirkkaat revontulet
Technical information

Sony A7S, Samyang 14mm f2.8, Sony 28mm f2.0

Comments: 2 pcs
Eero Karvinen - 21.2.2021 klo 12.08 Report this

Hienot on olleet revontulet!

Olli Sälevä - 21.2.2021 klo 17.09 Report this

Itälappilaisia on näköjään hemmoteltu reposten kanssa.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.