Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Helmiäispilviä - 18.12.2012 klo 15.30 Rautalampi Havainto numero 9624

Näyttävyys: III / V

Vesa Vauhkonen, Ursa (Itä-Suomi)

Helmiäisten hohde äityi melkoisen komeaksi auringonlaskun jälkeen. Aikamoista kikkailua valkotasapainon kanssa, että sai kuvan näyttämään jotensakin kohteensa mukaiselta.


Havainnot samasta aiheesta
Lisätiedot
  • Harvinaiset valoilmiöt
    • Helmiäispilvet
  • Havainto
    • Helmiäispilviä
Tekniset tiedot

Nikon D7000, Kuva 4: Canon S100.

Kommentteja: 4 kpl
Jari Luomanen - 18.12.2012 klo 16.52 Ilmianna

Vautsi! Nyt on loisteliaita kuvia!

Panu Lahtinen - 18.12.2012 klo 16.58 Ilmianna

On tosiaan nätit helmiäisvärit! Sääennusteessa näyttää aamupäiväksi tänne Ivaloon puolipilvistä, pitää ottaa järkkärikin mukaan kun mennään verkoille. Jos vaikka kävisi tuuri ja pilvet oikeastikin rakoilisivat..

Marko Riikonen - 18.12.2012 klo 20.14 Ilmianna

Hyvä että kuvasit näitä paremmilla välineillä. Täälläkin oli auringon lasku selkeä ja helmiäiset yhä taivaalla. Tuossa kakkoskuvassa on hyvin värit samanlaiset kuin mitä täällä oli. Jos ajatellaan aamuhelmiäisiä, niin aivan ekana on se pelkkä punainen horisontissa (mikä minusta on tyylikkäin), punainen nousee vähitellen heiketen ylemmäs ja sen alle tulee keltainen ja lopulta keltaisen alle se vaaleankylmäsininen sävy mikä on tuossa kakkoskuvassa hyvin taltioitunut.

Kyselit mistä nämä tunnistaa helmiäisiksi verrattuna tavan hämärän väreihin. No, ainakaan tällaisia ruskoja ei näy niin pimeällä taivaalla - helmiäiset on korkealla. Ja on ne vain muutenkin omanlaisiaan. Helmiäiset tunnistaa aamulla pelkästään katsomalla taojen seiniä jotka kylpevät punaisessa valossa. Kerran ihmettelin vastapaitä kerrostaloa katsoessa, että onko aurinko jo noussut - eihän se noussut vielä tuntiin pariin.  

Veikko Mäkelä - 18.12.2012 klo 22.26 Ilmianna

Pääosin nämä helmiäiset ovat tyyppiä I, jossa värit ja muodot ovat laimeampia ja epäselvempi.  Tuossa ykkskuvassa sävyt kyllä ovat lähempänä perinteistä värikästä II-tyyppiä.

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.