Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Rauhallinen revontulivyö - 17.4.2021 klo 00.00 - 17.4.2021 klo 01.30 Asikkala Observation number 97705

Visibility II / V

Tulihan se aukkotuuli vihdoin ja viimein. Heti pimeän tullen diffuusi, alimyrskyä edeltävä kaari ilmestyi kohtalaisen korkeelle taivasta ja puolenyön jälkeen sitten alimyrsky pääsi ilahduttamaan. Kaunis näytelmä pitkästä aikaa. Kuu hieman häiritsi, mutta kaikkea ei voi aina valita. Kuvat eivät ole aikajärjestyksessä. EDIT viimeinen kuva lisätty. Kuvassa himmeänä näkyvä SAR-kaari. Tätä en omin silmin havainnut. Kuva noin klo 2330, ennen hienoa alimyrskyä.


More similar observations
Additional information
 • Kirkkaus
  • Kirkkaat revontulet
 • Revontulimuodot
  • Vakaa punainen revontulikaari (SAR) info

   Vakaa punainen revontulikaari eli SAR-kaari (engl. Stable Auroral Red arc) on yleensä selvästi erillään revontuliovaalista ja sen eteläpuolella esiintyvä hyvin himmeä ja normaalisti väriltään punainen nauha. SAR-kaari useimmiten näkyy vasta valokuvassa tai järjestelmäkameran liveview-näytössä. Kaari asettuu yleensä idän ja lännen välille 

   Vakaa punainen revontulikaari on harvinainen ilmiö. Taivaanvahdin ensimmäiset SAR-kaaret havaittiin marraskuun 3.-4. ja 4.-5. päivän välisinä öinä vuonna 2015 keskisen Suomen leveysasteilla.   


   SAR-kaari Lasse Nurmisen kuvaamana 2018. Taivaanvahdin havainto 79113.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.