Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Aktiivinen revontulivyö - 16.4.2021 klo 22.50 - 17.4.2021 klo 02.40 Tampere Observation number 97721

Visibility III / V

Loistava päätös tälle revontulikaudelle. Säikeet olivat kirkkaita ja korkeita. Niiden yläosat olivat kuvissa voimakkaasti sinertäviä/violetteja. Paras näytös oli 00:30-00:58 aikoihin, mutta pienempiä alimyrskyjä tapahtui 00:00-00:10 ja 02:15-02:40.

Koko yön timelapse löytyy youtubesta: https://youtu.be/xzvquPaQSNs

Eteläisimmästä osasta lähti myös parin sekunnin välein aaltomaisia himmeitä pulsseja, jotka eivät timelapsesta erotu. Aallot liikkuivat pohjoisesta etelään. En ole aivan varma muodon nimityksestä. Youtube-haulla "pulsating aurora" löytyi jonkinlaisia esimerkkejä, mutta näissä itse kaaret välkkyvät. Itse havaitsin vain erillisen himmeän kerroksen, joka oli muiden muotojen yläpuolella.

edit: Päivitetty kellonajat. Aikaisemmat kellonajat olivat talviajassa


More similar observations
Additional information
  • Kirkkaus
    • Kirkkaat revontulet
Comments: 3 pcs
Tapio Lahtinen - 17.4.2021 klo 20.57 Report this

Hieno näytös (ja nyt harmittaa että piti nukkua tämä yö - monta peräkkäistä valvottua).
Miltä näytti paljain silmin ?

Johannes Dahlström - 18.4.2021 klo 14.55 Report this

No voi perskutarallaa. Miksei kukaan kertonut minulle :D Olin aiemmin illalla kyllä Nässyn rannassa nauttimassa ilta-auringosta, ja hereillä kyllä vielä puoliltakin öin. Tosi hyvän näköistä!

Otto Ranta-Ojala - 19.4.2021 klo 11.46 Report this

@Tapio

Sinertävät/violetit osat erottuivat paljaalla silmällä melko haaleasti ja värittömästi, mutta alimmat osat näkyivät erittäin hyvin. 23:30-23:55 välillä näkyi paljon nopeasti liikkuvia dynaamisia kohtia. Olin Näsijärven rannalla kuvaamassa, eli en tiedä, kuinka hyvin olisi lähempänä katuvaloja näkynyt.

Yläosasta lähti myös parin sekunnin välein aaltomaisia himmeitä pulsseja, jotka eivät timelapsesta erotu. Aallot liikkuivat pohjoisesta etelään. En ole aivan varma muodon nimityksestä. Youtube-haulla "pulsating aurora" löytyi jonkinlaisia esimerkkejä, mutta näissä itse kaaret välkkyvät. Itse havaitsin vain erillisen himmeän kerroksen, joka oli muiden muotojen yläpuolella.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.