Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Aurinko - 15.6.2021 klo 12.00 Espoo Observation number 98950

Visibility III / V

Tommi Ropponen, Ursa (Etelä-Suomi)

Pikainen kuvaus työpäivän lomassa parkkipaikalta. Ilmassa ohutta utua ja paksumpien pilvien välistä onnistuin kuvaamaan yhden 20 s videon ilman pilvien kulkemista auringon edestä.

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Aurinko
Comments: 5 pcs
Timo Alanko - 15.6.2021 klo 19.48 Report this

On kyllä upeimmasta päästä aurinko-otoksia, mitä on tullut nähtyä! 

Tommi Ropponen - 15.6.2021 klo 20.17 Report this

Kiitoksia Timo! Olen varsin tyytyväinen, että sain rakennettua tämmöisen Quark-pohjaisen täyden kiekon kuvauskaluston. Samoin olen koettanut vakioida kuvausasetukset sekä kuvauksessa että jälkikäsittelyssä sillä silmällä, että prosessointi on automatisoitu mahdollisimman pitkälle. Ehkäpä tämä säätö alkaa tuottaa tuloksia :)

Vesa Vauhkonen - 16.6.2021 klo 16.48 Report this

Hieno loppputulos! Quark: soveltuuko käytettäväksi esim. 1000/200mm Newtonin kanssa? Millainen ERF vaaditaan? 

Tommi Ropponen - 16.6.2021 klo 17.43 Report this

Vesa: Ei ole tullut itselleni vastaan yhtään Quarkia Newton-putkessa. ERF taatusti tarvitaan, mutta edes Daystar ei suosittele Quarkia käytettäväksi Newton-putkien kanssa. Ei siis normaalia Quarkia tai combo-mallia. Lähtisin siitä liikkeelle, että lyhyemmän polttovälin optiikka olisi parempi startti. Pienelle linssiputkelle ei edes tarvitse täysikokoista ERF:ää, vaan asian voi hoitaa halvemmalla. Pienehkön dupletin saa halvalla ja 60 mm putki riittää auringolle jo hyvin. 80 mm oikein loistavasti. Yllä oleva kuvakin on otettu Sharpstar 61 EDPH2 -putkella. Halpakin linssiputki siis kelpaa, kunhan esim tarkennin ei ole halvin mahdollinen (jotta optinen akseli pysyy suorana). 

Tommi Ropponen - 16.6.2021 klo 17.46 Report this

Linkki taisi unohtua tässä mobiililaitteella kirjoittaessa. Kannattaa siis katsoa tämän sivun tiedot ja erityisesti sivun alareunassa oleva huomio Newtoneihin liittyen: http://daystarfilters.com/SCT.shtml

Newtonin saa näköjään kyllä toimimaan, mutta laitteen omistajakaan ei suosittele sitä: https://www.cloudynights.com/topic/713321-quark-on-newtonian/

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.