Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Aurinko - 14.7.2021 klo 09.48 - 14.7.2021 klo 10.44 Espoo Observation number 99603

Visibility III / V

Tommi Ropponen, Ursa (Etelä-Suomi)

Kävin eilen pilvien välistä kuvailemassa taas hieman ja kasasin tuloksista myös animaatiot. Nyt vaan huomaa sen, että kuuma keli aiheuttaa selvän tarkennuksen vaeltelun kaluston lämmetessä, joten ei auta muu kuin alkaa tarkennella enemmän videoiden välissä. Omassa tapauksessani videoiden välillä on 60 sekuntia, joten siinä välissä pitää sitten ruuvailla näkymät kohdalleen jos nyt ei joka videossa, niin ainakin muutaman videon välein. Tätä varten pistin Sharpstariin kiinni tuon DIY-fokkarin, jossa pyörii Arduino ja kirjaimellisesti alle euron kiinalainen moottori. Välyksiä on niin paljon, että DS-miehet ja -naiset heittäisi tuon jontkaan, mutta lucky imagingissä tämä ei ole niin justiinsa, joten työkaveriani lainatakseni "vain halvin on kyllin hyvää"  

Liitteenä siis loppua kohti pehmeäksi / epätarkaksi muuttuva animaatio värillisenä ja mustavalkoisena sekä yksi still-kuva. Aika leppoisa meininki oli taas auringossa eikä mitään isoja purkauksia näkynyt kuvausaikavälillä 09:48:15 - 10:44:14. Vähän turhan tarkka rajaus piti tehdä, kun alt-az-jalusta ei rotaatiota tee ja SolarQuest ei ole seurannan osalta se ihan tarkin jalusta kuitenkaan.

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Aurinko
  • Seeing
    • Keskinkertainen
Technical information

Sama setti kuin ennenkin: 43 videota, jokaisessa 3000 ruutua. Parhaat 50 % ruuduista pinottu jokaisesta erillisestä videosta. Eli As3 --> ImPPG --> Photoshop. Baader D-ERF/Sharpstar 61EDPH ii/Quark/lyhennin/ASI174mm.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.