Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Aurinko - 14.7.2021 klo 15.30 Hankasalmi, Murtoinen Observation number 99672

Visibility III / V

Arto Oksanen, Jyväskylän Sirius

Kuvassa on Hankasalmen observatorion radioteleskoopilla tehty radiokartta 10-11 GHz taajuudella. Mittaus on tehty kaksi astetta kanttiinsa olevalta alueelta (10x10 mittauspistettä) Auringon lasketun sijainnin kohdalta. Kuvaan piirretty signaalin voimakkuus siten että sininen väri on heikko signaali ja punainen voimakas.

Hankasalmen observatorion kolmemetrisellä lautasantennilla ja 10 GHz taajuudella havaittuna, puolen asteen kokoinen Aurinko näkyy käytännössä pistemmäisenä, eikä edes sen kiekkoa voi erottaa kuvassa.

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Aurinko
Technical information

Hankasalmen observatorion 3 metrin alt-az radioteleskooppi, jossa satelliittivastaanottimen mikropää (10.7 GHz) ja diodivastaanotin (tasasuuntaus, vahvistin ja 10 bitin AD-muunnin).

Comments: 2 pcs
Timo Kuhmonen - 17.7.2021 klo 18.34 Report this

Mielenkiintoisia havaintoja nämä... En muista varmaksi, joko olin aiemmin kysynyt tuon 3m antennin keilanleveyttä (esim -3dB arvot). Olettaisin että menee vielä reilusti alle yhden asteen...?

Arto Oksanen - 17.7.2021 klo 20.16 Report this

Teoreettinen erotuskyky 3m lautasella ja 10 GHz taajuudella on 0.7 astetta. Tästä aurinkohavainnosta mitattu FWHM on 0.8 astetta.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.