Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Jupiter - 21.7.2021 klo 01.43 Suonenjoki Observation number 99850

Visibility III / V

Vesa Vauhkonen, Sisä-Savon Ursa

Jupiter sekä kuut vasemmalta: Ganymedes, Kallisto, Io ja Europa. 

Kuvaustekniikasta: Yksi lähdevideo 2350 ruutua, josta 10 % pinottu lähdekuvaksi Registax'illa. Tälle kahdet käsittelyt: Aluksi Jupiterin säätö ja sitten kuiden esiinnosto, jälkimmäisessä puhkipalanut planeetta mustattu Photoshopissa.

Yhdistäminen: 1. Image Stacker 'brighter than'- periaatteella, 2. Jupiterin alue kiikutettu Photoshopissa kuiden suhteen oikeaan paikkaan. Siksi kakkoskuvassa planeetan reuna on vähemmän diffuusi.

Oikeaoppisuudesta: ykköskuva on 'oikea' pino, kakkoskuva siinä rajoilla?

 

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Jupiter
Technical information

Celestron SC 9,25 XLT, ZWO ASI 294 MC Pro, Sharpcap. 2350 ruudun video, Registax- pinossa 10 %. Käsitelty kahteen kertaan: Jupiterin optimointi ja kuiden esiinnosto, josta kuvasta puhkipalanut Jup on mustattu. Yhdistetty pinoamalla (Image Stacker), kakkoskuvassa kiikuttamalla Jup oikeaan paikkaan kuukuvaan. Loppusilaus: Photoshop.

Comments: 1 pcs
Pekka Parviainen - 22.7.2021 klo 20.24 Report this

Hyvää olet nostanut miinusdeklinaatiosta! Odottaa jo, mitä osaavat harrastajat kaivavat esiin, jahka planeetta hivuttautuu korkeammalle - muistan tässä Taivaanvahdin Mars-kuvia. Kerettiläiset ovat harhaoppisia ja tässä on solidia luonnontiedettä. Kun kuvankäsittelystä kertoo - ja tähtikuvissa käsittelyä on aina ja usein paljon - ja sillä saadaan ilmiö kunnolla näkyväksi, niin ennemminkin pitäisi kiittää kuvaajaa vaivannäöstä. Mulle kuvasi ovat aitoja ja toimivat erinomaisesti! Niihin ei ole lisätty ufoja eikä niistä poistettu muuta kuin kohinaa.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.