Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Aurinko - 26.7.2021 klo 13.00 - 26.7.2021 klo 13.00 Espoo Observation number 99982

Visibility III / V

Ensimmäinen onnistunut kokeilu Lunt LS50 teleskoopin ja Barlowin kanssa. Barlow on nimellisesti 2X mutta Barlow oli sellaisella etäisyydellä kamerasta että tässä kerroin on noin 1.33.

Lunt LS50 teleskoopissa on rajoittunut tarkennuksen säätöalue jonka takia tämä oli suurin kerroin jonka sain niin että kuvan pystyi vielä tarkentamaan. Täytyy seuraavaksi ostaa joku 5X Barlow ja kokeilla mitä siitä tulee.

Nyt Aurinko täyttää sopivasti lähes koko kameran alueen vaakasuunnassa. Pystysuunnassa osa leikkautuu pois mutta ei haittaa.

Kuvassa näkyy heikosti Newtonin renkaita, jotka siis syntyvät kamerassa.

Normaalisti teleskooppi+kamera yhdistelmäni antaa pikselikooksi noin 2.2"/pixel joka on turhan suuri. Barlowin kanssa koko on noin 1.7"/pixel mikä on järkevämpi arvo, näkyy yksityiskohdat paremmin.

 

 

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Aurinko
Technical information

Teleskooppi: Lunt LS50 Kamera: ZWO ASI 120MM-S (mustavalko) Jalusta: Sky-Watcher Solarquest Barlow: Svbony 2X Kuvien pinoaminen: Planetary System Stacker Kuvan terävöitys ja värit: GIMP

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.