Newest observations

Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Bright night shining clouds - 30.7.2021 at 00.00 - 30.7.2021 at 01.30 Turku Observation number 100075

Visibility IV / V

Mikko Peussa, Ursa (Länsi-Suomi)

There were those night clouds again and there was a handsome view on the summer night. The center of Turku was so restless due to the DBTL festival that I went to photograph the night clouds from the Ruissalon and Hirvensalons bridge. #bongaa100More similar observations
Additional information
 • Havainto
  • Night shining clouds
 • Cloud coverage in the sky
  • Covered 1/8 of the sky
 • Noctilucent clouds
  • Waves info

   Waves of noctilucent clouds are short, close groups of clouds.

   Wavy NLC by Jari Luomanen.

    

   NLC waves by Hannu Määttänen.

  • Band info

   Bands of noctilucent clouds are long, stripe like cloudformation.

   A single, very bright NLC band. Photo by Mikko Peussa.

    

   On the upper left corner, rising bands are clear on the image. Whereas waves of NLC cover the bottom right side of the image. Photo by Juha Tonttila.

  • Veil info

   The night cloud vail is a vague thin night shining cloud with no clear structure.

   Noctilucent cloud veil with one strong belt formation. Image by Veikko Mäkelä.

 • Brightness of the noctilucent clouds
  • Bright night shining clouds
Comments: 6 pcs
Timo Alanko - 30.7.2021 at 10.31 Report this

Jotenkin ei nyt oikein ole reilua meille vaasalaisille. Meillä tuli vettä vihdoin yöllä oikein kunnolla. Edellisyö kohtuu kirkas, ja taivas tyhjä. Omat onnistuneet kuvani piti käydä ottamassa Joutsassa toissaviikolla :(

Tero Sipinen - 30.7.2021 at 11.00 Report this

Mutta onneksi Taivaanvahdissa on hienoja kuvia etelämpää otettuna, niin pääsee pohjoisemmastakin ihailemaan yöpilviä.

Vähän sama juttu kuin viime kesäisen NEOWISE -komeetan kanssa: Suomesta se erottui aika heikosti vaalealta kesätaivaalta, mutta onneksi sai ihastella etelän mailta otettuja kertakaikkisen upeita kuvia, niin ei harmittanut niin paljon, ettei täältä näkynyt.

Olin kyllä aistivinani, että niihin eteläisempiin kuviin suhtauduttiin myös päinvastaisella tavalla; syvästi harmistuen tai suorastaan kiukustuen? Kai ne hienot kuvat olivat sitten jotenkin "pois" pohjolan kuvaajilta?

Mikko Peussa - 30.7.2021 at 12.46 Report this

Kyllä Timo näillä leveysasteilla on jo keskiyöllä turhan pimeä ja yöpilvet näkyy melko matalalla. Teidän aikanne on nyt parhaimmillaan, joten liikkeelle vaan.

Se että mihin haittaavat alapilvet muodostuu on ihan tuuripeliä. Minulla ei olisi yhtään yöpilvikuvaa, jollen olisi valvonut lähes joka yötä ja kiertänyt pitkin maakuntaa välillä pilvirakoja etsien. Kyllä se vaatii aika paljon omaa panostusta myös, ainakin valvomisen suhteen. Yöpilvien aktiivinen alue vaihtelee myös niin paljon, että pelkkä yöksi kuvaamaan jätetty kamera ei välttämättä anna hyvää havaintoa. Ja havaintojahan täällä pääasiassa tehdään.

Niin ja se piti vielä sanoa, että ihailen aina pohjoisten harrastajien revontulikuvia. Se että Suomi on pitkä maa, on havaintojen monipuolisuuden kannalta vaan hieno asia.

Pentti Arpalahti - 30.7.2021 at 12.57 Report this

Niin - ja sitten on ne  suttuisten öiden parin tunnin havaintopaikkakierrosten neganegat, joista ei saa mitään rapsaa aikaiseksi tai kymmenen minuuttia liian aikaisin lopettamiset, kun Nukkumatti heittää lapiolla unihiekkaa silmiin.

Timo Alanko - 30.7.2021 at 13.14 Report this

Loma loppuu nyt ja aikaa ei valitettavasti enää ole yökuhkimisille. Gopro saa hoitaa päivystykset. Kunhan sitä ei kukaan veisi pellonreunasta. Ensiyön saatte nukkua rauhassa. Gopro menee töihin. Luvassa on siis blanko taivas :)

Jarkko Alatalo - 31.7.2021 at 21.55 Report this

Itse ajattelin ensi yönä kokeilla ekaa kertaa tänä vuonna. Raahessa alkaa paras kausi tosin vasta viikon päästä. Nyt joutuu kotoa käsin havainnoimmaan kun ei pääse kauemmas. Tässä ihan lähellä ei oikein hyviä paikkoja ole, mutta sen verran peltoaukeaa on ,että vois jonkin raportin saada.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.