Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Paljain silmin kirkas pyrstötähti Hale-Bopp - 22.3.1997 klo 23.00 - 22.3.1997 klo 23.30 Kokkola Observation number 66854

Visibility V / V

Nostalgiaa kevät-talvelta -97. Toisen kuvan eteen lähdin polkupyörällä merenjäälle kuvaamaan komeettaa. Tarakalla oli lastattuna jakkara ja saranasta tehty "ladonovi" jalustoineen. Repussa Hasselblad ja lintukaukoputki. Päästyäni jäälle olin jo melko jäässä. Laitteiden virittely oli itsessään koettelemus sormille. Usean minuutin valotus ja samalla lintuputken okulaarin kautta tehty tähden seuranta ruuvia varovasti kiertäen. Näitä muutamia peräkkäin ja lopulta huomasin että siinä istuskellessa oli jaloista kadonnut tunto. Nenäni oli jäätynyt okulaariin kiinni ulos hengitetyn ilman jäätyessä ihon ja okulaarin metallin väliin. Siinäpä sitten hakkaamaan nyrkeillä reisiin, jotta tunto palautuisi ja jalat saisi pelaamaan normaalisti...Puolen tunnin pyöräily kohti kaupunkia onneksi lämmitti jalat. Kotona peiton alla lämmitellesäni avasin sälekaihtimet ja komeetta loisti upeasti suoraan ikkunasta. Oli se upeaa aikaa ja onneksi on kuvat ja muistot tallessa!

Havainnon päivämäärä on suunnilleen tuo. Kuvasin sekä dialla että värinegalle, josta skannattu kotiskannerilla+photoshop.


More similar observations
Additional information
  • Havainnon kohde
    • Komeetta
  • Kohteen nimi
    • C/1995 O1 (Hale-Bopp)
  • Komeetan otsikko
    • Paljain silmin kirkas pyrstötähti
Technical information

Hasselblad 500c + 80mm & 150mm, käsiseuranta

Comments: 3 pcs
Tero Sipinen - 10.9.2017 klo 13.39 Report this

Huikeita kuvia, hämmästyttävän hyvin onnistunut seuranta käsikäyttöisestikin! Huikea on kertomuskin.

Heidi Rikala - 10.9.2017 klo 21.44 Report this

Muistan Hale-Bobbin oikein hyvin. Olin tuohon aikaan paljon öisin liikenteessä ja ihastelin komeaa komeettaa. Kuvaus mahdollisuutta ei vielä siihen aikaan ollut, ei kunnon kalustoa ja dia -aika. Mutta muistoissa se on kirkkaana. Upeat kuvat olet saanut! Mahtavaa , että komeetta on tallessa kuvina, ja että laitoit sen vahtiin.

Matti Helin - 11.9.2017 klo 07.22 Report this

Nättejä ovat. Tulipa nostalginen fiilis. Tuo näkyi kuukausi toisensa jälkeen, niin, että siihen tottui, jopa piti lopulta itsestäänselvyytenä. No, tuon jälkeen ei ole tarvinnut kovin kauaa noita katsella.. :/

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.