Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Linnunrata - 23.10.2017 klo 21.00 - 23.10.2017 klo 22.30 Nurmijärvi Observation number 67823

Visibility III / V

Emma Bruus, Ursa (Etelä-Suomi)

Olin haudutellut vielä yhtä kuvausideaa #bongaalinnunrata -kampanjaa ajatellen. Samalla kätevästi selviäisi, kuinka iso automme tavaratila todellisuudessa on. 

Pohjoisessa lymyili uhkaavan oloinen pilvilautta, joten puuhaan piti ryhtyä nopeasti ja lähin mahdollinen havaintopaikka etsien. Oltiin niin lähellä asutusta, että sai vapaasti valita kuulsivatko horisontissa Klaukkalan, Helsingin vai Espoon valot. Suuntasin jälleen tutulle Valkjärven uimarannalle, jonka venelaiturit olivat tuttuja jo monilta havaintoöiltä.

Kyllähän se Linnunrata vaaleudesta vielä erottui, mutta samalla mieleen nousi pelko tihentyvästä sumusta. Pistin kameran ja kamppeet nopeasti kuntoon, kun...tietä pitkin ajaa auto valot päällä. Huolestuin, sillä lisävalaistus ei mitenkään kuulunut suunnitelmiini.

Töpöttelin täydessä havaintovarustuksessa kohti autoa ja heilautin iloisesti kättä. Kuski rullasi ikkunan auki ja totesi "Olet hieman aikaisessa tänä vuonna".  Tämä oli täysin oikeutettu huomio: aika harvoin sitä lokakuussa pimeästä puskasta lompsii vastaan joulupukki.

Lastenvaunut vaativat selvästi muutaman selittävän sanan. Selvitettyäni hieman kokoonpanon oleellisia taustamuuttujia leppoisa autoilija totesi naurahtaen poistuvansa paikalta välittömästi.


More similar observations
Additional information
  • Havaintokategoria
    • Linnunrata
  • Tähdistö
    • Joutsen
Technical information

Sony A7RII, Samyang 14mm f/2.8, Nissanin perävalot

Comments: 10 pcs
Mikko Peussa - 25.10.2017 klo 00.37 Report this

Tuohon kuvaan kyllä strobovalot taivaalla luo jouluisen tunnelman :)

Mutta jos ei pidä lentokoneista kuvissa, niin kannattaa huutaa lentäjälle yön pimeydestä. Kyllä ne kuulee ja kääntyy pois. Testattu on :)

 

Tuikku Asikainen - 25.10.2017 klo 05.26 Report this

No NYT on kyl asetelmaa kerrakseen, hih hih ????. Joulukorttikuvaako otit?

Mikko Ankelo - 25.10.2017 klo 10.53 Report this

Mietin tossa, että mitä kaikkea viattomat kansalaiset ovatkaan saaneet kokea tuolla metsien siimeksissä tämän kampanjan aikana :). Hieno kuva, lentsikkavana sopii hyvin kuvan tunnelmaan.

Emma Bruus - 25.10.2017 klo 13.41 Report this

Kiitos :) Joulukorttiahan tässä tosiaan vähän haeskelin.

Täällä etelässä ei ole aina selviö että lumi tulee edes tammikuussa niin luovutin optimikelin odotuksessa jo hyvissä ajoin. Havaintopaikka taitaa olla jossain Helsinki-Vantaan laskeutumisreitin alla, sillä oli todella vaikeaa saada aikaan tilannetta, jossa taivaalla ei olisi lentokonetta.

Pirjo Koski - 25.10.2017 klo 13.58 Report this

Taattua Emmaa jälleen kerran :) Kiitos kertomuksesta :) Tunnelmallinen, ikäänkuin kuvassa olisi maaginen, "sininen hetki".

Pirjo Mattila - 25.10.2017 klo 18.29 Report this

Niin, joulupukillahan oli lahja siellä vaunuissa. Onnea vaan! Toivottavasti saatte lunta sinne etelään, että tulisi lisää jouluisia kuvia.

Karri Pasanen - 25.10.2017 klo 18.29 Report this

Mahtava oli katsoa eka kuva, kuten normaalistikin, mutta sitten pikku hiljaa bongata siitä sisältöä :D.

Emma Bruus - 26.10.2017 klo 10.01 Report this

PirjoM:ltä sujuu kuva-arvoitusten ratkominen ihan vakaalla rutiinilla. :) Juu lahjat on tilattu ja nyt odotellaan että joutaako suomalainen vai venäläinen pukki tuomaan.

Tero Sipinen - 29.10.2017 klo 16.20 Report this

Arvelisin, että kuvaan jälkensä jättänyt lentokone on ollut StorkAir:n, tunnus ON-NEA. (En tarkastanut Flightradar24:stä).

Emma Bruus - 29.10.2017 klo 19.23 Report this

reps XD Nyt selvisi miksi ei-alunperin-suunnitelmissa-ollut lentokonekin on kuvassa. Kiitos Tero :)

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.