Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Täydellinen kuunpimennys - 21.1.2019 klo 06.46 - 21.1.2019 klo 07.48 Oulu Observation number 80550

Visibility IV / V

Päätin illalla, että viis veisaan kuunpimennyksestä ja että en laita autoa roikannokkaan ja yritä ennen työpäivän alkamista lähteä metsästämään kuutamoa jostain kaukaa merenrannasta. Mutta kun herättyäni huomasin, että punertuva kuu näkyi komeasti olkkarin ikkunasta, niin pakkohan se oli vetää eskimovarusteet päälle ja hiipiä kameran kanssa puisteluparvekkeelle. Pakkasta oli -28, taivas oli pilvetön mutta hiukan huuruinen.

Yritin sisällä säätää kameran asetukset etukäteen jollekin mallille ja jatkosäädin parvekkeella. Jalustaa ei (tietenkään) löytynyt, joten pitelin kameraa avokäsin parvekkeen lumisella metallikaiteella. Yritin hengittää niskaan päin, jotta huuru ei suttaisi linssiä ja kuvia. Sekä kamera että sormet hyytyivät pakkasessa muutaman kuvan välein, ja aina välillä oli pakko käydä sisällä lämmittämässä kameraa ja näppejä. Näytelmä oli kuitenkin hieno, ja sain siitä muistoksi jopa muutamia kuvia, joten tässä oli mukava alku uudelle viikolle. :)

Kuvat on otettu yleisobjektiivilla, lähikuvia ei saanut näillä välineillä. Eka kuvan valotus on tungsten, joka olisi ollut parempi tämän ilmiön kuvaamisessa, kuin muiden kuvien pilvisyys-asetus, mutta tajusin sen vasta kun olin purkanut kuvat koneelle ja näin tulokset isolta näytöltä.

Kuvaamisajat:
1. kuva: 6.46
2. kuva: 7.33
3. kuva: 7.48

Edit. 28.1.2019 Vaihdettu uudet kuvat, joita yritetty vähän fiksata.


More similar observations
Comments: 2 pcs
Emma Bruus - 21.1.2019 klo 10.11 Report this

Oi ihanat puut siellä!

Raija Ollikainen - 21.1.2019 klo 11.59 Report this

On ne! Ja joka ikkunasta näkkyy sama ihanuus. Just ja jus malttaa töitä tehä. :)

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.