Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Kiikarikomeetta ATLAS - 30.3.2020 klo 21.50 - 30.3.2020 klo 23.25 Hyvinkää Observation number 89506

Visibility IV / V

Timo Inkinen, Ursa (Etelä-Suomi)

Maaaliskuun 30. päivän iltana kuvattu C/2019 Y4 (Atlas) komeetta. Oman pihan pihakoivut alkavat estämään illan pimennyttyä kaukoputkinäkymät juuri tuonne komeetan suuntaan. Tässä pinossa on 57x90s edestä valotuksia, joiden kuvaamisen aloitin reilua puolta tuntia ennen täyden astronomisen pimeyden tulemista. Jatkossa voin kuvata ehkä vajaan puolikkaan tunnin tai vähemmän ennen kuin tuo Atlas liikkuu pimeän tultua noiden kakkoskuvan pihapuiden taakse. Aina ei voi voittaa näissä kuvioissa kiinteän havaintosuojan ollessa omassa pihassa.

EDIT: Lisäsin vielä tuonne mukaan cropin pinosta, jossa näkyy komeetta himmeiden viirutähtien kanssa ennen sen yhdistämistä tähtikentän sekaan. Tuossa näkyy komeetan pyrstöä paremmin...


More similar observations
Additional information
 • Havainnon kohde
  • Komeetta
 • Kohteen nimi
  • C/2019 Y4 (ATLAS)
 • Kirkkaus magnitudeina
  • 8
 • Sää
  • Hyvä läpinäkyvyys, komeasti näkyvät Kuu ja Venus visuaalitarkastelussa tuolla puolella taivasta.
 • Komeetan otsikko
  • Kiikarikomeetta
Technical information

TMB 152/1200 APO linssiputki ja ZWO ASI 183MM Pro kamera, 57x90s osavalotukset ja seurattu tähtien mukaan + komeetta yhdistetty tähtitaivaaseen PixInsightissa. Kohtuullista enemmän kuvankäsittelyä vaativat tähdet tuossa, kun osa noista kuvista taisi tulla kuvattua pihakoivun oksiston läpi.

Comments: 3 pcs
Tapio Lahtinen - 31.3.2020 klo 21.17 Report this

Eikös tuossa olisi kirveellä töitä ?

Pasi Ahdevainio - 1.4.2020 klo 12.42 Report this

Koivusta saa hyvää polttopuuta, jos on tarvetta nimittäin.

Timo Inkinen - 1.4.2020 klo 15.58 Report this

Asioilla on puolensa, sillä tuonne koivujen väliin voi ripustaa kesähelteillä riippumaton, jossa voi viettää suhteellisen vilpoisassa olotilassa lomapäivää, kun aukean puolella vallitsee yli +30C hikinen helle ;-) Ja vastapainona tuolle luoteissuunnan peitteisyydelle on pihan puolella 180 asteen vapaa näkyvyys pääsuuntana kaakkoistaivas. En siis ole tarttumassa moottorisahaan tai kirveeseen, vaikka tuo haittaakin komeetta Atlaksen näkymistä.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.