Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Rauhallinen revontulikaari - 2.3.2021 klo 23.29 Pyhäranta Observation number 96402

Visibility II / V

Riku Poskiparta, Porin Karhunvartijat

Olimme vaimoni kanssa repokytiksellä kun huomasin sivusilmällä, jotain outoa. Huudahdin, että mikä ihme tuolla on? Vaimoni huusi: se on steve, se on steve. Kilpajuoksu kameran taakse alkoi. Vaimoni kuvasi järkkärillä, joka jo oli jalustan kanssa jo valmiina. Oma kamerani oli vielä taskussa (honor 30). Räpelsin niin nopeasti kuin pystyin kännyn jalustaan ja onnistuin kännyräpsyssä oikeinkin hyvin. Tässä vaiheessa vaimoni oli jo ehtinyt pistää hälyjä muillekin harrastajille. 


More similar observations
Additional information
 • Kirkkaus
  • Himmeät revontulet
 • Revontulimuodot
  • STEVE-kaari info

   Vaaleanpunainen, säteinen revontulen kaltainen kaari  (Strong Thermal Emission Velocity Enhancement, STEVE arc). Steve-kaari esiintyy selvästi erillään pohjoisen taivaan päärevontulikaaresta. Se ei ilmiönä kuulu perinteisiin revontuliin, mutta voi näyttäytyä niiden yhteydessä.  Toisinaan Steven alalaidassa voi olla vihreä, "hampainen" vyö, jota kutsutaan englanniksi termillä "picket fence".  

   Riku Talvio, STEVE
   Kuva: Riku Talvio

Technical information

Honor 30

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.